Thuis zijn bij een bezichtiging of juist niet?

Thuis zijn bij een bezichtiging of juist niet?

Bij de verkoop van een woning krijgen wij vaak de vraag van de eigenaar of deze al dan niet aanwezig moet zijn bij de bezichtigingen.

Wanneer wij beschikken over de sleutel van de woning is de aanwezigheid van de eigenaar(s) niet vereist en worden alle bezoeken vakkundig door ons begeleid.

U kan en mag als eigenaar natuurlijk altijd aanwezig zijn, maar we merken wel dat de kijkers dan minder kritische vragen durven stellen en wij bijgevolg niet de kans krijgen eventuele kritiek/opmerkingen te weerleggen. Voor het verkoopproces is het ook belangrijk om te weten waarom potentiële kopers afhaken en kunnen wij bij een volgende bezichtiging iets doen met deze kritiek.

Verder willen potentiële kopers zich reeds inleven alsof ze het huis bewonen. Als de eigenaar gewoon thuis is, zal de geïnteresseerde meer het gevoel hebben op visite te zijn. Als makelaar geven wij onze kandidaat-kopers graag de kans om zich thuis te voelen in de “eigen” woning.

Ook merken wij dat wanneer de eigenaars thuis zijn, de gesprekken een ander soort gesprekken worden waar minder diep kan worden ingegaan op de wensen van de potentiële koper en hoe het huis binnen dit plaatje past. De koper zal zich relaxer voelen wanneer de verkoper niet aanwezig is en wij kunnen met de kandidaat koper een open gesprek voeren wat de verkoop alleen maar bevordert.

Wij begeleiden elk bezoek, 7/7.   Ook ‘s avonds en in het weekend.  Wij passen ons aan om iedereen een kans te geven een woning te bezoeken op het moment dat voor hen het meest geschikt is.  

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Reply