Tips om je thuiswerkplek efficiënt in te richten!

Tips om je thuiswerkplek efficiënt in te richten!

Het thuiswerken is al jaren in opkomst en in de toekomst zal het in heel wat jobs mogelijk zijn om ook – deels – van thuis uit te werken. Met deze tips kan je jouw thuiswerkplek goed inrichten:

Zorg voor een aparte werkplek
Als je de ruimte hebt, richt dan je werkplek in een aparte kamer in. Op die manier duik je meteen de werksfeer in/uit en kan je makkelijker privé en werk van mekaar gescheiden houden.

Minder is meer
Richt je werkplek zo in dat je je op je gemak voelt. Probeer er een rustige werksfeer te creëren, zonder er een saai kantoortje van te maken.
Hoe minder overbodige spullen in je werkplek, hoe beter, die leiden alleen maar af.
Planten zijn welkom, die zorgen voor rust en frisse lucht.

Bureau
Ga niet aan een salontafeltje aan de slag, zorg voor een ruim bureau met een groot werkblad. Met voldoende plaats voor al je papieren en alle andere zaken die je nodig hebt. Een goed werkblad meet minimaal 120 bij 80 centimeter.
Zorg er bovendien voor dat je bureaumeubel aangepast is aan je lichaamslengte. Als je 1,50 m meet, moet je bureau zo’n 65 cm hoog zijn. Wie 1,90 m meet, heeft algauw een bureau nodig van 84 cm hoog.

Een goede stoel is van levensbelang
Kies met zorg de juiste bureaustoel uit. Let daarbij niet alleen op het design, de mooiste stoel is niet noodzakelijk de beste. Zorg er vooral voor dat deze ook ergonomisch verantwoord is. Een goede stoel is verstelbaar in hoogte. Een geschikt zitmeubel is vaak wat duurder, maar doorgaans een prima investering. Wie goed zit, krijgt minder snel rugklachten en kan zich bovendien beter concentreren.

Of ga er eens bij staan
Je kan zittend werken nu en dan afwisselen met staand werken, bijvoorbeeld aan een hogere tafel die je naast je bureau neerzet.

Frisse lucht 
Zorg dat de ramen open kunnen en dat er voldoende luchtdoorstroming is in je werkplek. Een goede ventilatie voorkomt dat je hoofdpijn krijgt als je lange tijd in dezelfde ruimte aan de slag blijft.

Bron: hln.be

 

 

Recommended Posts