Karaktervolle herenwoning met prachtig zicht op de Schelde – 665.000€

Karaktervolle herenwoning met prachtig zicht op de Schelde – 665.000€

Al sinds 1890 kleurt deze klassevolle neoclassicistische woning het straatbeeld in Baasrode, deelgemeente van Dendermonde.

Via de vroegere koetsierspoort -voorzien van uniek siersmeedwerk-  betreedt men de riante inkomhal waar men direct gecharmeerd wordt door de hoge plafond met decoratieve sierlijsten. De hoge plafonds manifesteren zich doorheen de woning en zorgen voor een ruimtelijke, lichte sfeer.

Zo ook in de leefruimte waar de hoge ramen, prachtige parketvloer en marmeren schouwmantel een ingetogen gevoel van luxe uitstralen.  Wanneer men binnenkomt in de keuken gaat alle aandacht meteen naar de prachtig aangelegde tuin met subliem, uniek zicht op de Schelde. Het uitzicht op dit waardevol natuurgebied, het aanschouwen van de getijdenwerking van het water en de natuur geven je altijd rust in je eigen tuin.

Op de eerste verdieping zijn er drie ruime slaapkamers en badkamer. De zolderverdieping (ca 70m²)  is bereikbaar via een vaste trap en leent zich uitstekend tot het creëren van extra slaapkamers. Ook de perfect droge kelder (+-83m²) is bereikbaar via een vaste trap.

Een parel in zijn segment.

Extra troeven: authentieke elementen werden bewaard; veelvuldig gebruik van hoogwaardige materialen: parket, marmer, natuursteen…; zeer ruime woning met een bewoonbare oppervlakte van +- 285m²; voldoende ruimte om eventueel een deel van de woning om te vormen voor professionele doeleinden; instapklaar; hedendaags comfort; unieke ligging; mogelijkheid tot het plaatsen van een aanlegsteiger aan de Schelde; poortgebouw kan als garage gebruikt worden.

Nuttige informatie:

Adres:                                                                       Sint-Ursmarusstraat 117, 9200 Baasrode
EPC:                                                                           in aanvraag
Aantal slaapkamers:                                        3
Oppervlakte terrein:                                       ca 720 m²
Bewoonbare oppervlakte:                           ca 285 m²
Gevelbreedte:                                                     10m
Verwarming:                                                         stookolie

 

Stedenbouwkundige Informatie:

Bouwvergunning verkregen: ja
Voorkooprecht: ja (De Vlaamse Waterweg nv)
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Stedenbouwkundige bestemming: woongebied
Verkavelingsvergunning: neen
Effectief /Mogelijk overstromingsgevoelig: neen

Afgebakend overstromingsgebied: neen
Afgebakende oeverzone: neen
Risicozone voor overstromingen: neen

Opgenomen in de Inventaris Onroerend Erfgoed: Burgerhuis:  https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/48493

 

Recommended Posts